Polaganje laminata in vinila je izredno preprosto. Oba sta v primerjavi s klasičnim parketom, uporabniku prijazna in zlahka dostopna. Ugodna cena, dolga življenjska doba, pestrost dekorjev in preprosta montaža pa je nepremagljiv recept za zadovoljstvo.

 

Katera podloga za laminat je najprimernejša?

Na tržišču je veliko izbire podlog za laminat. V nadaljevanju vam predstavljamo ACOUSTIC PRO. Podloga je visoko kakovostna zvočna izolacija izdelana iz naravnega kavčuka, ki je prevlečen s filcem in ALU folijo. Odlikuje jo izjemno dobra zvočna izolacija ob hoji v prostoru kot tudi izolacija zvoka v spodnji prostor in zaščita proti vlagi. ACOUSTIC PRO podloga je primerna za uporabo pri plavajočem polaganju laminata, plute in gotovih parketov.

 

Glavne prednosti ACOUSTIC PRO podloge:

Izolacija zvoka pri hoji.

Prevodnost pri talnem gretju.

Toplotna izolacija.

Odpornost proti vlagi.

 

 

 

Laminat za vsak okus in denarnico.

Če berete ta članek, ste na pravem mestu. Z več kot 20-letnimi izkušnjami, spletna stran in blagovna znamka Floor Experts, nudi pestro izbiro talnih oblog, dodatnega materiala in strokovno svetovanje. Izbrano talno oblogo na vašo željo tudi vgradimo ali vam ustrezno svetujemo, ko se odločite za samostojno montažo.

 

 

Pestro izbiro laminatov najdete v salonih v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti in Cerknici.

Kljub temu, da živimo v dobi digitalizacije, se zavedamo, da za sam nakup talne obloge ni dovolj slika na spletni strani. Pred nakupom talne obloge, je še vedno najpomembnejši korak svetovanje strokovnjaka, primerjava tehničnih lastnosti različnih talnih oblog in seveda ogled dekorja v živo. Strukture in barve talne obloge je težko prikazati s fotografijo, zato vam svetujemo, da si laminat, parket, vinil in druge talne obloge izberete v enem od naših Centrov talnih oblog Alpod, kjer vam pri izbiri, na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in dobrega poznavanja različnih vrst talnih oblog ter njihovih značilnosti, tudi strokovno svetujemo.

 

Za polaganje laminata ne potrebujete posebnega orodja

V primeru, ko se boste odločili za samostojno polaganje laminata, upoštevajte naslednja navodila in priporočila. Pred vgradnjo temeljito preverite površino namenjeno za polaganje laminata. Preglejte neravnine, izmerite vlažnost estriha, površino pa očistite pred in med delom. Na estrih je treba položiti še PE folijo, ki služi kot parna zapora. Pri montaži laminata na leseno podlago, folije ne potrebujemo. Kupite 5-10% večjo količino laminata za odpadek, ki nastane med polaganjem. Na PE folijo, ki služi kot parna zapora, položite podlogo. Ta skrbi za zvočno in toplotno izolacijo ter izravna blage neravnine na estrihu. Najpogosteje se uporabljajo XPS podloge, acoustic pro in pluta. Debeline podlog so različne, od 1,6 do 6 mm. Na podlogo položite laminat. Ne pozabite na dilatacijo. Pri vgradnji upoštevajte navodila, ki jih najdete na embalaži. Za uspešno delo je dovolj krožna žaga ter pripomočki kot so svinčnik, meter, kotno ravnilo in lepilni trak. Ko je laminat položen, pritrdite zaključne letve. Obstaja več možnosti montaže. Najpogostejši sta z lepljenjem ali vgradnja s pritrdili. 

Za pomoč se obrnite na naše strokovnjake, ki vam bodo z veseljem svetovali. Kupljeno talno oblogo, vam po želji tudi strokovno položimo.

 

Pridite in uživajte v izbiranju nove talne obloge!

Oglejte si laminat, primeren za vas >

 

 

 

 

 

Za polaganje vinila na klik lahko poskrbite kar sami

Glede na način vgradnje, poznamo dve vrsti vinila: klasični vinil, ki ga lepimo na podlago in vinil na klik sistem montaže. Vgradnja klasičnega vinila zahteva izkušenega strokovnjaka in brezhibno pripravo tal.

Vgradnja vinila na klik je enostavna, rezultat vašega dela pa bo v veliki meri odvisen od priprave tal.

  • Podlaga naj bo ravna, gladka in čvrsta. Pred montažo tla dobro očistite, pometite ali posesajte, Za razliko od laminata, podloga pri vinilu ni potrebna, položite ga neposredno na tla. Izjemoma je dovoljena vgradnja podloge, ki je posebej predvidena za vinil.
  • Pred polaganjem je treba natančno prebrati navodila proizvajalca in jih upoštevati, če imate glede navodil proizvajalca kakršna koli vprašanja pa se je najbolje obrniti na naše strokovnjake.
  • Pri polaganju boste potrebovali orodje, kot je na primer kotno ravnilo, svinčnik in olfa nož, s katerim boste odrezali posamezne plošče vinila ter jih tako prilagodili velikosti prostora.
  • Polaganje vinila začnite v kotu, kamor enostavno položite prvo vinilno ploščo, nato ob njen krajši konec položite drugo ter nadaljujete s polaganjem ob steni, v ravni vrsti. Ko končate polaganje ene vrste vinila, nadaljujte z drugo vrsto, dokler ni vinil položen po celem prostoru.
  • Pri polaganju vinila bodite čim bolj natančni, saj bo tako končni rezultat boljši in lepši.

Svetovalci, v naših prodajnih salonih, vam bodo pomagali izbrati najboljšo talno oblogo za vas. Za vse odgovore o materialih, pripravi tal in vgradnji se kadarkoli lahko obrnete na naše strokovnjake., izbrano talno oblogo pa vam po želji tudi vgradimo.

 

 

Lepo vabljeni v naše prodajne salone, v Cerknici, Ljubljani, Murski Soboti in Mariboru.