Montaža oz. polaganje laminata lahko rečemo, da je najenostavnejše med vsemi talnimi oblogami. Enako velja tudi za vinil na klik. Laminat, v primerjavi s klasičnim parketom je uporabniku prijazen z vidika montaže, vzdrževanja, prednost predstavlja pa tudi strošek nakupa laminata. Cena se tako začne že okoli 10€/m2, kar je za talno oblogo, ki vam služi 10let in več res majhen strošek.

 

Katera podloga za laminat je najprimernejša?

Na tržišču je veliko izbire podlog za laminat. V nadaljevanju vam predstavljamo ACOUSTIC PRO. Podloga je visoko kakovostna zvočna izolacija izdelana iz naravnega kavčuka, ki je prevlečen s filcem in ALU folijo. Odlikuje jo izjemno dobra zvočna izolacija ob hoji v prostoru kot tudi izolacija zvoka v spodnji prostor in zaščita proti vlagi. ACOUSTIC PRO podloga je primerna za uporabo pri plavajočem polaganju laminata, plute in gotovih parketov.

 

Glavne prednosti ACOUSTIC PRO podloge za laminat:

Izolacija zvoka ob hoji.

Izolacija pri talnem gretju.

Toplotna izolacija.

Odpornost proti vlagi.

 

 

 

Laminat za vsak okus in denarnico.

Če berete ta članek, potem ste na pravem mestu. Spletna stran in blagovna znamka Floor Experts ponuja na enem mestu vse. Široko izbiro talnih oblog, široko paleto dodatnega materiala in seveda svetovanje strokovnjakov. Z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju talnih oblog vam lahko svetujemo pri izbiri pravega laminata za vas. Za vas izvedemo tudi montažo laminata.

 

 

Laminat si lahko ogledate v salonih v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti in Cerknici.

Kljub temu, da živimo v dobi digitalizacije se zavedamo, da za sam nakup talne obloge ni dovolj slika na spletni strani. Pred nakupom talne obloge je še vedno najpomembnejši korak svetovanje strokovanjka, primerjava lastnosti različnih talnih oblog in seveda ogled dekorja v živo. Strukture in barve talne obloge je težko prikazati skozi fotografijo, zato toliko bolj svetujemo, da si laminat, parket, vinil in druge talne obloge izberete v enen od naših Centrov talnih oblog Alpod.

 

Za polaganje laminata ne potrebujete posebnega orodja

V primeru, da se boste za polaganje laminata odločili v lastni izvedbi, potem se poraja vprašanje: “Kaj potrebujem za polaganje laminata?”. Vse potrebno za vaš “Naredi sam” projekt si preberite v spodnjih točkah.

  • pred polaganjem je potrebno temeljito preveriti osnovno podlago kamor bomo polagali laminat. Pri estrihu je potrebno preveriti vse neravnine in vlago, ter podlago temeljito čistiti pred in med delom. Na estrih potrebno položiti še PE folijo. Pri polaganju na leseno podlago, folije ne uporabljamo.
  • za izbran laminat je potrebno poleg kvadrature prostora, dodati še okvirno 10% več laminata, saj se toliko upošteva kot odpadek pri polaganju.
  • pod laminat je potrebno položiti podlogo. Podloga skrbi za zvočno in toplotno izolacijo, poskrbi pa tudi za izravnavo blagih neravnin na estrihu. Podložna pena za laminat je najpogosteje uporabljen material pri polaganju. Izberete lahko tudi pluto ali xps podlogo v različnih debelinah.
  • osnovna krožna žaga je dovolj za uspešno delo. Seveda poleg žage potrebujete še osnovne pripomočke kot so svinčnik, meter, kotno ravnilo, lepilni trak.
  • ko je osnovno polaganje končano pridejo na vrsto zaključne letvice za laminat. Tudi tu obstaja več možnosti montaže. Za nasvet se lahko obrnete na naše strokovnjake, ki va m bodo z veseljem pomagali.

 

Če pa si želite poleg nakupa laminata tudi strokovno montažo kupljenega izdelka, pa lahko polaganje laminata zaupate našim polagalcem.

 

Pridite in uživajte pri izbiranju vaše talne obloge!

Oglejte si laminat, primeren za vas >