Parket z vzorecem ribje kosti je prisoten že vrsto let, vendar še nikoli tako moden kot je sedaj. Zaradi njegove večletne prisotnosti in priljubljenosti, lahko govorimo o zimzeleni talni oblogi. Zato si upamo trditi, da ne bo nikoli iz mode. Parket položen v ribjo kost, se zaradi njegovega izgleda lepo poda v stanovanjske prostore, kot tudi v prostore namenjenim širši uporabi. Poleg vzorca ribja kost (ang. herringbone), poznamo še parket položenega v vzorec chevron, ki mu drugače rečemo tudi francoska ribja kost.

 

Pri sami izvedbi imate odprte možnosti glede načina polaganja, saj lahko poleg lepljenja izberete tudi plavajoči način montaže. Še posebej enostaven je program SWING, ki ima ti. »Unifit X« sistem spajanja. V predstavitvenem videu se lahko prepričate, da se vgradnje z malo spretnosti lahko lotite celo sami. Par-ky SWING je namreč furnet – nakakšen hibrid med laminatom in parketom, saj v sebi združuje prednosti tako laminatnih podov (enostavna vgradnja, ugodnejša cena, dosti večja mehanska odpornost kot pri parketu) in parketa (vrhnji sloj je pravi les, površinsko obdelan kot vsak drugi parket, torej lakiran in krtačen).

 

 

Vas te prednosti ne prepričajo in vseeno prisegate na 100 % les, ki bi ga vgradili brez lepljenja? Program, ki vam to omogoča, se imenuje Artisan Cottage. Tako Parky SWING, kot tudi Artisan Cottage omogočata polaganje v klasično ribjo kost, lahko tudi dvojno ribjo kost (to omogočajo leve in desne deske).

Če pa želite izgled t.i. »chevrona« (deske so rezane pod različnimi koti – od 30, 45, do 60 stopinj), je nujno, da parket prilepite. Tudi ta možnost vam je na voljo, možnosti si poglejte pod »Ostali parketi ribje kosti«. Za ta način vgradnje parketa priporočamo, da montažo izvedejo naši strokovnjaki.


 

Parketi ribja kost

.