Plavajoče polaganje talne obloge

Ko se pogovarjamo o sistemih spajanja je v svetu talnih oblog kar nekaj različnih oznak. V večina primerih jih izdelovalci talnih oblog poimenujejo po svoje in kot tak sistem tudi zavarujejo oz. patentirajo. Če pa se o tej temi pogovarjamo v vsakdanjem življenju, potem lahko v grobem ločimo talno oblogo s sistemom spajanja t.i. “pero in utor” ali “klik”. Pri sistemu pero in utor je potrebno talno obloga v celoti lepiti na podlago, pri klik sistemu pa se talno oblogo polaga plavajoče. V naši ponudbi je s pero+utor sistemom med najbolj poznanimi parketi iz kolekcije Heritage Dream.

Drugi izmed splošno znanih sistemov za spajanja talnih oblog (to velja za laminat, parket, vinil in tudi talne obloge iz plute) je klik sistem spajanja. Proizvajalci za tak sistem spajanja uporabljajo različna imena kot so “Lock system”, “5Gc”, “UniClick”, “X-press” in drugi. Vsak od naštetih klik sistemov spajanja ima nekaj svojih karakteristik in posebnosti, njihova osnova pa je podobna.

Če vzamemo za primer: vinil na klik in njegov način polaganja v primerjavi z klasičnim vinilom, ki se lepi na podlago, je hitrejši, enostavnejši in brez pretirane umazanije, kot je to pri pripravi podlage in lepila. Vinil na klik je zaradi svoje enostavnosti tako postal TOP3 talna obloga na svetu. Katere prednosti ima vinil in na kaj je potrebno paziti pri izbiri in montaži vinila ali druge talne obloge se posvetujte z našimi prodajalci v Ljubljani, Murski Soboti in Cerknici.

Ko je govora o leplenju talne obloge, potem je tu več tehničnih opozoril in jih je težko opisati in tudi razložiti. Predvsem je potrebno biti pozoren kako se pripravi osnovna podlaga, na katero lepimo talno oblogo. Ta mora biti povsem ravna (še posebno če gre tu za lepljenje vinila), čista in primerno suha.

Na vsa vprašanja -“Kako lepiti vinil?“, “Kako začeti polaganje vinil na klik?”, “Kaj je potrebno vedeti za polaganje parketa?” – vam z veseljem odgovorijo naši svetovalci. Vam polaganje talnih oblog ni preveč pozanano oz. niste domači pri ročnih delih? Brez skrbi, vse talne obloge kupljene pri podjetju Alpod, Vam z vso strokovnostjo izvedejo naši mojstri. Še ena velika prednost je, če polaganje vinila ali drugih talnih oblog prepustite nam – pripada vam garancija na izvedeno delo, kot tudi garancija na talno oblogo. Odločitev je vaša.

Prikazovanje 1–18 od 961 rezultatov