Se sprašujete zakaj je laminat najpogosteje uporabljena talna obloga? Preprosto. Način vgradnje, enostavno vzdrževanje in pa cena so glavne prednosti laminata, ki prepričajo naše kupce. Za laminat in njegovo polaganje je v primerjavi z drugimi talnimi oblogami ni potrebna zahvena priprava osnovne, estrih podlage. Laminat zaradi svoje kompaktnosti dopušča več nepravilnosti na estrihu, v primerjavi z vinilom, kjer mora biti podlaga skrbno pripravljena brez velikih vdolbin. Tudi tu ima laminat en velik plus pri odločanju. Cena laminata je pa še vedno eden od glavnih odločevalcev naših strank. Če omenimo, da se cene gibljejo med 10 in 20€ na kvadratni meter laminata, potem je jasno, da lahko dobite super talno oblogo za super denar. Poleg prej naštetega pa laminat krasi še število dekorjev, med katerimi lahko izbirate. Pri nas jih je na voljo trenutno več kot 650.

Oglejte si kateri laminat najbolj paše vašemu življenskemu stilu >Kako je sestavljen laminat?

Laminat je talna obloga, ki je sestavljena iz osnovne MDF sredice, ki omogoča trdno osnovo. Debelina le te je odvisna za kakšno uporabo je laminat namenjen. Debelina laminata se začne pri 6 mm, največ nekje do 12mm. Debelina obloge in razred obrabe vpliva na ceno laminata. Vrhni sloj, pogovorno imenovan kot dekor laminata, je tanek sloj imitacije klasičnega parketa, kamna lahko tudi ploščic. Na osnovni sredici je namenjen spajanju t.i. klik sistem. Posebno pero in na drugi strani utor omogočata spoj laminata in preprečujeta, da se deski laminata razdvojita.


Za katere prostore je laminat najbolj primeren?

Če izključimo kopalnico in ostale vlažne prostore, potem lahko zagotovostjo trdimo, da je laminat talna obloga primerna za vse bivanjske prostore. Tako lahko laminat položimo v kuhinji, dnevni sobi, spalnici. Tudi za otroško sobo je laminat dobra izbira, saj je nakup in polaganje laminata ugodno in ni boleče, če se zgodi kakšna površinska poškodba. Poškodovano desko lahko enostavno zamenjate. V kateri koli prostor boste položili laminat je potrebno poznati nekaj tehničnih zakonitosti.

Vzdrževanje laminata >


Za vse, ki želite drugačen laminat.

Kdor si želi laminat, ki bo poleg barve in strukture navdušil še z obliko oz. vzorcem, potem je za vas pravi tak, ki se položi v ribjo kost. Kolekcija laminatov Tetris vam nudi številne možnosti postavitve.


Laminat se lahko polaga tudi v ribjo kost