Se sprašujete, zakaj je laminat najpogosteje uporabljena talna obloga? Preprosto. Način vgradnje, enostavno vzdrževanje in cena so glavne prednosti laminata, ki prepričajo naše kupce. Za laminat in njegovo polaganje, v primerjavi z drugimi talnimi oblogami, ni potrebna zahtevna priprava osnovne, estrih podlage. 

Laminat zaradi svojih tehničnih lastnosti, predvsem  kompaktnosti, dopušča več nepravilnosti v estrihu, v primerjavi z vinilom, ki zahteva popolnoma ravno in gladko podlago. Poleg tega ima laminat odlično ceno, ki znaša med 10 in 20 eur za kvadratni meter. Nakup laminata pomeni nakup kvalitetne talne obloge po super, ugodni ceni, katere vgradnja je enostavna in hitra. Poleg tega lahko izbirate med več kot 650 atraktivnimi dekorji, ki so na zalogi ali jih dobavimo po naročilu.


Kako je sestavljen laminat?


Laminat je talna obloga, ki je sestavljena iz osnovne MDF sredice, kar omogoča trdno osnovo. Debelina laminata znaša od 6mm do 12mm, v nekaterih primerih pa celo 14mm. Debelina jedra in razred obrabe vplivata na tehnične lastnosti kot sta kompaktnost in odpornost na obrabo in posledično na ceno. Pri nakupu upoštevajte, da je nekoliko dražji laminat bolj odporen na obrabo in zaradi tega bolj trpežen in trajen. Če iščete začasno rešitev, potem boste zadovoljni tudi s cenejšimi različicami, v primeru, ko želite laminat z daljšo življenjsko dobo, pa se bolj splača izbrati tiste bolj kakovostne.

Vrhnji sloj, pogovorno imenovan kot dekor laminata, je tanek sloj imitacije klasičnega parketa, kamna ali keramike. Dekor laminatu določi končni videz. Na osnovni sredici je t. i. klik sistem, ki je namenjen spajanju. Posebno pero in na drugi strani utor omogočata spajanje laminata in preprečujeta, da bi se deski laminata razdvojili. S tem je poskrbljeno za stabilnost talne obloge, hkrati pa enostavna vgradnja omogoča menjavo posameznih desk v primeru poškodb ali drugih razlogov. Zaradi svoje sestave laminat predstavlja zelo praktično, atraktivno in trpežno talno oblogo, kar je tudi razlog za njegovo priljubljenost.

Kakšen laminat izbrati?


Laminat je vsekakor super talna obloga, s katero lahko po ugodni ceni in z enostavnim načinom polaganja polepšate svoj dom. Številne možnosti, ki jih ponuja široka paleta dekorjev in tehničnih lastnosti, vam omogočajo, da izberete  najprimernejši laminat za vas in za vaše potrebe. Pri izbiri je potrebno upoštevati več dejavnikov. Prvi je namen uporabe prostora, na primer spalnica, kuhinja, dnevna soba, jedilnica ali družabni prostor kar narekuje izbor tehničnih lastnosti. Drugi je estetski, in odraža vaš okus, želje ter življenjski stil.


Oglejte si kateri laminat najbolj paše vašemu življenskemu stilu >


Za katere prostore je laminat najbolj primeren?


Če izključimo kopalnico in ostale vlažne prostore, potem lahko z gotovostjo trdimo, da je laminat talna obloga primerna za vse bivanjske prostore. Odlično se obnese v kuhinji, dnevni sobi ali spalnici. Laminat je dobra izbira tudi za otroške in mladinske sobe, saj ugodna cena nakupa in vgradnje omogoča enostavno menjavo, ko otroci »prerastejo« videz dekorja ali se ta poškoduje.

Po potrebi, poškodovano desko lahko enostavno zamenjate. Laminat torej lahko položite v vsak suh prostor. Izbira ustreznega laminata, ob upoštevanju nekaterih tehničnih zakonitosti podlage, vam zagotavlja zadovoljstvo ob uporabi in bivanju.

Vzdrževanje laminata >

Za vse, ki želite drugačen laminat


Če si želite laminat, ki bo poleg barve in strukture navdušil še z obliko oz. vzorcem, potem je za vas pravi tak, ki se položi v ribjo kost ali na kakšen drug zanimiv način. Kolekcija laminatov Tetris vam nudi številne možnosti postavitve, ki vas bodo navdušile s svojim edinstvenim videzom, pa tudi zelo inovativnim načinom spajanja. Tako boste poskrbeli za prav poseben, atraktiven videz prostora. Če torej iščete funkcionalno talno oblogo, unikatnega videza, boste v omenjeni kolekciji laminatov gotovo našli kaj primernega zase. Kako poteka polaganje laminata?


Kot že rečeno v uvodu, je laminat izredno priljubljen zaradi svojega enostavnega načina vgradnje, predvsem pa zato, ker ga je možno položiti tudi tam, kjer se druge talne obloge ne bi obnesle najbolje. Če je potrebno za polaganje parketa, tla res natančno pripraviti, očistiti ter jih zgladiti, da so popolnoma ravna, to za laminat nikakor ne velja. Še več: v tem smislu se laminat obnese tudi bolje od vinila in različnih drugih talnih oblog, saj za polaganje manjše nepravilnosti in vdolbine na osnovi, oziroma estrihu niso tako moteče. S kompaktno zasnovanimi deskami laminata in podložno peno jih zlahka prekrijemo, zaradi česar pri polaganju ni potrebe po zahtevni pripravi podlage. Vgradnja laminata ni le zelo enostavna, ampak tudi hitrejša kot pri drugih talnih oblogah. To še dodatna prednost zaradi katere se ga splača izbrati za svoj dom, poslovne ali druge prostore.

Polaganje laminata je torej:

  • zelo preprosto in hitro,
  • možno tudi brez zahtevne priprave podlage,
  • veliko hitrejše kot polaganje večine drugih talnih oblog,
  • možno tudi tam, kjer se druge talne obloge ne bi obnesle najbolje.

Za vse, ki pri izbiri laminata potrebujete nasvet


Če bi radi izbrali pravi laminat za določen prostor, se lahko vedno obrnete na nas. Pomagali vam bomo, ne le z nasvetom, ampak bomo skupaj z vami, glede na značilnosti prostora in vaš življenjski slog, izbrali najprimernejši laminat za vaše potrebe. Laminat, ki vam bo všeč, tako zaradi funkcionalnosti in tehničnih lastnosti, kot tudi zaradi odličnega videza. V primeru, da pri izbiri potrebujete svetovanje ali imate kakršno koli vprašanje glede izdelkov iz naše ponudbe, nas lahko kadar koli kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali.Laminat se lahko polaga tudi v ribjo kost