Vinil ali drugače vinilne talne obloge so pogosta in popularna izbira za moderne domove. Ne samo, da so vinilne talne obloge tehnološko izredno dovršen produkt, so tudi prava izbira za hiter način življenja, saj so izjemno odporne, potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Polaganje vinila – preprosto in hitro. Izjemna cena, enostavnost, nezahtevna nega in estetski videz so razlogi, zakaj so vinilne talne obloge pravi izdelek za vaš življenjski slog. Izbirate lahko med različnimi izgledi vinilnih talnih oblog, od imitacije lesa do popolnih kopij kamna in keramike. Skrb za vinil je enostavna in stroškovno prijazna. Vinilne talne obloge so oblikovane tako, da polepšajo vsak prostor in predstavljajo kompaktno, udobno in lepo talno oblogo za vaš dom. Izberete si svoj vinil, polaganje pa lahko prepustite našim izkušenim mojstrom, naj si bo to vinil na klik ali klasični vinil, ki se lepi na podlago. Glede na jedro same deske se ločijo na: LVT ali SPC vinil

 

VSTOPITE V FLOOR DESIGNER

 

 

 

Prikazovanje 1–18 od 178 rezultatov

Polaganje vinila – preprosto in hitro

Pravijo, da je vsak začetek težak. Pri polaganju vinila na klik lahko prvo trditev zanikamo. Vsekakor je potrebno biti pri montaži vinil plošč zelo pazljiv na tehnične zadeve. Nekaj ključnih točk si preberite v nadaljevanju. Za več informacij se obrnite na naše strokovnjake, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Vgradnja vinil plošč

V prvi vrsti, ki bo ob steni, je potrebno odstraniti pero na daljši strani vinil plošč. Za rezanje uporabite oster nož in ravnilo primerne dolžine. Polaganje vinila začnemo v levem kotu sobe. S pomočjo distančnika zagotovimo odmik 3-5 mm od stene. Ploščo vinila vgradimo tako, da pod kotom 25° vložimo pero v utor že položene deske. Ko ploščo vinila položimo na tla, se zaradi klik sistema spajanja deski trdno spojiti. Zadnjo ploščo v vrsti zavrtite za 180° (s vzorcem na zgornji strani), postavite poleg že položene vrste, primerno označite in odrežite višek (upoštevajte dolžino odmika od stene). Odrezano ploščo tako vgradite v vrsto in s tem je pva vrsta končana.

Druga in naslednje vrste

Iz estetskih razlogov poskrbite, da so čelni spoji razmaknjeni za vsaj 30 cm. Poizkusite uporabiti zadnji odrezani kos od prejšnje vrste za začetek nove vrste. Drugo vrsto začnete polagati tako, da ploščo vinila nagnete in potisnete stransko pero v stranski utor prve plošče pod kotom 25°. Med spuščanjem vinil plošče se ta namesti na mesto. Najprej pritrdite
drugo ploščo nove vrste na krajši konec že položene plošče. Nadaljujte z nagibanjem obeh plošč (15-20°) in pritiskanjem v
stranski utor plošče iz prve vrste. Tako se polaganje vinila nadaljuje naprej.

Zadnja vrsta – zaključevanje polaganja

Za namestitev zadnje vrste, postavite ploščo na vrh prejšnje vrste, s peresom obrnjenim proti steni, dekor je obrnjen navzdol. Že položeno ploščo vinila lahko uporabite kot ravnilo. Ne pozabite ohraniti 3 do 5 mm razmika za dilatacijo.
Odrežite ploščo in jo pritrdite na mesto. Podboji in cevi za ogrevanje prav tako potrebujejo nekaj prostora za dilatacijo. Najprej odrežite ploščo na ustrezno dolžino. Nato postavite ploščo poleg njenega položaja, uporabite ravnilo in označite površino, ki jo je potrebno odrezati. Izrežite označeno in pustite potrebno vmesno razdaljo na vsaki strani.

Podboj vrat lahko spodrežete tako, da ploščo obrnete z zgornjo stranjo navzdol. Uporabite ročno žago, da odrežete potrebno višino tako, da bo plošča zdrsnila pod okvir. Tudi pod podbojem je nujno potrebno upoštevanje primerne diletacije. Ko je polaganje vinila zaključena, sledi montaža zaključnih letvic.

Zamenjava poškodovane vinil plošče

Vedno si pustite nekaj rezervnih plošč vinila za primer nepredvidene potrebe po zamenjavi. Če želite zamenjati ploščo, preprosto vzemite oster nož in izrežite poškodovano ploščo le po dolžini in jo vzemite ven. Nato vzemite rezervno ploščo in ji odrežite pero ter utor na daljši strani nadomestne plošče. Pustite pero in utor na krajši strani plošče. Nato jo preprosto vstavite na mesto.

Vinil oz vinilna talna obloga. SPC vinil Winflex.

Vse te operacije so sicer enostavne za izvedbo za vsakega posameznika, a še vedno so tu strokovno usposobljeni polagalci, ki to opravijo v skladu z navodili za vgradnjo in s tem prevzamete izdelek s polno garancijo. Tako za vinil kot za opravljeno storitev – polaganje.YouTube video


Vinil v vseh dimenzijah, barvah in razredih najdete tudi na novi spletni strani https://www.alpod.si/vinil/